Dette er PC-en for deg som elsker å spille

Anbefaling Spilleren

Dette er PC-en for deg som elsker å spille

Her er oppsettet for deg som ønsker en flott spillmaskin.

«Spilleren» er en anbefaling for deg som vil ha den best mulige datamaskinen til rundt 12 000 kroner, med hovedvekt på spilling.

Det finnes en rekke ferdigbygde maskiner på markedet fra ulike aktører, i tillegg til at flere nettbutikker tilbyr å bygge en egen maskin for deg. Likevel er det å bygge en datamaskin såpass moro og lærerikt at du like gjerne kan gjøre det selv. 

Fordelen med å bruke en nettbutikk til å bygge maskinen for deg er at du får en komplett og testet maskin, der du bare kan reklamere til en nettbutikken om noe er galt.

Likevel er slettes ikke vanskelig å bygge sin egen datamaskin:
Slik bygger du din egen PC » 

Skikkelig med kraft under kabinettlokket

Lekkert skjermkort fra Gigabyte.
Lekkert skjermkort fra Gigabyte.

Kraftig hovedkort fra ASRock.
Kraftig hovedkort fra ASRock.

Den kanskje viktigste komponenten i spillerens PC er skjermkortet. Her har vi satt opp et Gigabyte GeForce GTX 770, hvilket gir topp ytelse til en relativt grei pris. Skjermkortet bruker siste skrik innen grafikkprosessorer, nemlig Nvidias GeForce GTX 770. I tillegg har Gigabyte gitt kortet en egen kjøler, som kjøler bedre samtidig som den er mer stillegående enn referansekjøleren.

Likevel er det slik at det ikke hjelper med et kjapt skjermkort hvis ikke prosessoren i systemet henger med. Vi har utrustet datamaskinen med en Intel Core i5-4670K. Denne prosessoren gir enormt mye kraft og ytelse for pengene, og baserer seg på Haswell-arkitekturen som Intel kom med tidligere i år.

Hovedkortet er selve grunnpilaren i enhver PC. Vi kan anbefale ASRock Z87 Extreme6 for spilleren. Her får du et skikkelig gjennomført hovedkort med en rekke utvidelsesmuligheter, både om du vil ha flere skjermkort for å kjøre SLI, eller om du vil ha mange lagringsenheter.

Vi har paret hovedkortet med 8 GB DDR3-1600-minne fra Corsair, som sørger for at de nyeste spillene lastes raskt og fører til minimal harddiskaktivitet med dertil fall i spillflyten.

Stilrent kabinett

Fractal Design Define R4.
Fractal Design Define R4.

Vi har valgt å utstyre spilleren med et kabinett fra Fractal Design, nemlig klassikeren Define R4. R4 indikerer at dette er fjerde utgaven av Define, og kabinettet er både praktisk i bruk og en fryd for øyet. For strømforsyning kan vi anbefale en støysvak høykvalitetsmodell fra Corsair, som leverer nok kraft for de aller fleste oppsett.

Mange spill tar opp endel plass, spesielt siden dagens spill gjerne er ekstra grådige på lagringsplassen. Vi har derfor gravd litt ekstra dypt i lommeboken, og funnet frem en SSD med hele 500 GB lagringskapasitet. Modellen vi snakker om er Samsung 840 Evo, som tilbyr knallgod ytelse til en relativt grei pris.

Når det gjelder operativsystem for spilleren har vi satt opp Microsoft Windows 8, i form av Windows 8 Professional.

Vi anbefaler at spilleren selv velger ut hva slags skjerm som ønskes. Ta en titt på vår skjermanbefaling.

Et hav av oppgraderingsmuligheter

Med utgangspunkt i maskinen vi har satt sammen over, har du en rekke muligheter til både ned- og oppgradering. Det mest naturlige er kanskje skjermkortet, her kan du gå ned til et GeForce GTX 760-basert kort, eller kanskje opp til et GeForce GTX 780-basert kort.

Hvis du overhodet ikke kommer til å oppgradere, eller i det minste ha minimalt med oppgraderinger kan du spare noen kroner på hovedkortet. Velger du heller ASRock Extreme3 får du mye av det samme som Extreme6, selv om det er litt enklere.

Du kan også vurdere mer eller kjappere minne, men i utgangspunktet er settet nevnt over meget bra.

For noen vil det bli for lite med 500 GB med lagringsplass, og da er det naturlig å fylle opp med noen harddisker, eller kanskje enda flere SSD-er.

Kommentarer (52)

Forsiden akkurat nå

Dette gjør brukerne nå

Til toppen